Slappdag

Ja idag är det en slappdag. Jobbade imorse men sen har jag bara slappat. Legat och kollat på film med älskling men som nu är i stan så jag fortsätter väl slappa. Är helt sjukt trött. Hästen blev vaccinerad idag och då tänkte jag att hon kan få vila och jag med. Ska dit imorgon. Tänkte försöka mig på att tömköra...eller iaf skritta runt med utrustningen och lära mig hålla ordning på alla snören, fötter och pisk :P
Men först imorgonbitti ska jag köra en 4-åring till Grevagården där det hålls kvalitétsbedömning. Hoppas på fina resultat på de två grabbarna som ska dit från vårat stall.
 
Russen f-09 e. Ludwigs Champion 1129
 
Mille f-09 e. Okeanos
 
Båda är till salu
 
Nu väntar jag på min ögonsten, Desperate Dan <3

Almost a week....end...

En vecka har gått sen sist jag skrev och snart är det helg...igen. Förra torsdagen skrev jag om terrängträning och speedway och om ett stundande kräftkalas. På fredagen åkte jag runt och inhandlade allt som bröd, ostar, dryck och kräfthattar. Och lördagens kräftskiva blev jättelyckad även om jag var sjukt trött :P Nästan alla som anmält sig kom och vi var ca 20 stycken i blandade åldrar. Hästtjejerna,  pojkvän med hans vänner och mina vänner. 
 
 
 
 

Tack för att ni kom <3
 
Denna veckan har det varit mycket med jobb, nytt jobb som är på gång och hästarna. Imorse var det hoppning och herrejösses vilken energi hon hade. När jag vände upp mot serierna så kände man hur hon kröp ihop och skjöt iväg och vi flög :P Jag måste bara lära mig att INTE hålla henne utan släppa på henne framåt och låta henne göra jobbet för hoppa, det kan hon!
 
Imorgon är en ny dag så jag ska nog gå och lägga mig strax. Så trött...i kroppen och knoppen men saknar min älskling <3
 
 

Fullspäckad torsdag!

Ja herregud vilken dag! Rolig men stressig!
Gick upp tidigt och jobbade och åkte sen till D och la mig och vilade. Åkte till stallet vid klockan 13 för jag skulle hänga med till Habo, Töreboda när en tjej i stallet skulle hoppträna inför kvalitén. Efter det åkte vi tillbaka hem och jag longerade/red tanten barbacka idag igen och sen in snabbt med hästen i duschen och sen iväg till MRK för att assistera vid terrängträning. Direkt därifrån till Örnarnas Semifinal 1, kval till Elitserien. Och de vann! Så jävla bra är de. Ett lag som kompletterar varandra hur bra som helst. Sen blev det en hamburgertallrik på Vallbygrillen. Och NU ligger jag i sängen. Jobba imorgon igen och sen är det full rulle hela dagen för jag ska iväg och handla allting inför lördagens kräftkalas. Phu!

Godnatt!

Onsdag

Denna dagen började med jobb tidigt imorse och sen åkte jag hem och sov...till 12.30!!!!!
                                                                                 :O
 
Gick sen upp och käkade lite och slängde i mig glass innan jag åkte till stallet där gumman stog och väntade på mig. Hon hade fått nya fina skor så jag passade på att åka ut direkt så hon slapp släppas ut i hagen emellan. Hon har fortfarande lite svullnad under magen och på ryggen så det är nog bäst med bara longering eller iaf slippa sadel då hon tappat lite päls strax bakom sadelläget. Men idag var jag så sugen på att rida så jag tog med mig tyglar ut till paddocken och satte på mig hjälm och stövlar. Longerade henne en stund tills hon kändes varm och mjuk och sen hoppade jag upp. Var rätt så studsigt i början innan hon gick med på att jag verkligen fick sitta där uppe och studsa :P Så länge hon går i form så sitter jag där jag ska. Hehe! Det gick iaf skitbra till slut och är nöjd över min prestation kan jag säga. Hon är en ganska stor häst att rida så jag är glad att jag lyckades sitta kvar.
 
Efter stallet så åkte jag hem och duschade lite snabbt för att sen åka till mitt nya blivande jobb för föräldramöte. Tror inte jag skrivit här tidigare vart jag kommer att jobba framöver men det avslöjar jag snart. Kollade oxå på lite kläder där som jag kanske köper sen så jag ser presentabel ut bland folket där. Så att jag matchar in så att säga :P
 
Nu ska jag göra lite kontorsarbete här hos Mr D. Lite bankärenden på internet, festplanering och annonser.
Nyss sålt en soffa och en tröja så det är lite sån kontakt med köpare nu och så. Sen blir det att sova då så man orkar upp imorgon igen. 
 
Imorgon ska jag med till Töreboda för två av hästarna i stallet ska hoppträna så jag ska med som support och efter det ska jag motionera tant brun och sen hänga med på terrängträning.
 
Full rulle! Godnatt :)

Kass uppdatering, I know :P

Ser att jag inte bloggat sen i lördags så då får jag göra en rejäl update nu då. I lördags åkte jag och S ner till stan på kvällen och hängde i bilen och snackade skit :P Kom hem runt 24-tiden. Blev en lång natt sen med diskussion mellan mig och boyfriend angående vissa saker och gick och la oss sent. Har inget minne alls av vad jag gjorde i söndags så formodligen var det inget speciellt :P
Igår (måndag) var det iaf jobb först på morgonen mellan kl 06.00-07.00 sen hemåt för frukost och direkt till stallet för det var hoppträning. Tog det lite lugnt och hoppade inte så många språng. Hon kändes först inte riktigt ren men hon var nog bara stel konstaterade vi.
 
"Ska vi hoppträna nu?" säger hon, kl 8.30 på morgonen.
 
 
Sen vid 11.30 hade jag möte på arbetsförmedlingen med min nya arbetsgivare :P
Så nu har jag en 25% tjänst i 3 månader framöver som förhoppningsvis leder till 50 % efter det. Glad! Mamma kom ner en sväng på eftermiddagen och hjälpte mig att sy ett skynke till gluggen i köket.
 
Så kan man sitta och såhär kan man sitta :P
 
 
Kycklingarna fick lite gött ris att smaska på :)
 
Idag är det tisdag och det har varit jobb på morgonen och idag åkte jag hem direkt efter och sov en stund till, vaknade och fixade iordning mig och hängde med Mr D till Skövde för han hade teoriprov för taxilegitimation. Det 3:e och sista provet som han klarade galant! Grattis bubben!
 
Efter Skövde bjöd mamma mig på pizza som jag tog med till vårat stall och kastade i mig innan E med familj kom för att rida lite på Nordsvensken. Till och med mannen i familjen satt upp och red och det såg, helt ärligt riktigt proffsigt ut! :)
 
Åkte sen direkt till andra stallet och longerade goaste tanten. Jag vet att det kan låta som guld och gröna skogar varje gång jag nämner henne men det är verkligen så. Hon får mig att må så otroligt bra!
Veterinärens senaste utlåtande var att motionera henne så att vätskan hon samlat på sig kan släppa lite. Hon har lite knölar kvar här och var men ser mycket bättre ut. Jag var riktigt orolig för henne där ett tag.
 
Nu ska jag krypa ner och försöka sova.
 
Goodnight :)
 
 

Lördagsgodis!

Idag har jag jobbat lite extra. Gött det :) Eter jobbet handlade jag lite ihop med mor och sen hem och käka frukost med min babe. Sen åkte jag förbi älskade hästen i hagen och kollade till henne och så fick de lite godis. Sen åkte jag in och kollade lite på dressyrtävlingen men hade otur att missa tjejerna från stallet och deras starter för kl 13 skulle jag iväg och kolla på svärmor som spelade SM-slutspel i tennis. 
 
Nu har vi kollat på Speedway GP som Greg Hancock vann...skräll! :)
Men nu har jag klätt upp mig, slängt på lite smink och laddat telefonen så nu ska jag in och crusa runt i min lilla bil med en goo vän! Hehe...Opa fjortisstyle :P
 

Gosegumman!
 
Hejj

Fredag idag och sjuk häst!

Hallå!
 
Jag har inte haft tid att blogga sen i onsdags förmiddag då jag skrev att jag skulle till stallet klockan 15. Hämtade hästen i hagen och det var ingen vacker syn. Va fan har hänt tänkte jag?
 
 
 
Såhär såg hon ut över hela kroppen när jag hämtat henne i hagen. Ansiktet var jättesvullet och blodvätska hade börjat sippra ut ur huden på flera olika ställen på kroppen :( Vi ringde veterinären direkt som kom och konstaterade att hon fått nässelfeber. Så i med medicin och kortison och hoppas på att hon blir bättre snart. Denna svullnad och vätskan som ansamlats kunde förflytta sig och det märkte jag på torsdagen för då såg det ut såhär:
 
 
Och idag ser det ut såhär: 
 
 
Stackars gumman!
 
Så ridningen får vila ett tag nu tyvärr. 
 
Och idag är det fredag och jag har jobbat sista dagen på sommarjobbet men det är inte slut för det. Har antagligen fått ett vikariat på samma ställe så fortsätter nog ett tag till. Men nu i helgen ska jag bara grejja här hemma och ta det lugnt. Sy ett tygstycke till gluggen i köket och sådär. För det börjar dra ihop sig till en kräftskiva som jag har annordnat så då vill man ha lite ordning på torpet.
 
Ses senare kanske! :)
 

Onsdag morgon

Godmorgon! Vaknade med halsont igen men stack iväg till jobbet ändå såklart. Väl hemma så fick jag ett ryck och massa energi så jag städade toaletten och hela köket, plockade ur diskmaskinen, hängde upp tvätt och satte på en ny maskin. Har käkat frukost och tagit mina mediciner. Känner en jäkla värk i armarna. Det gillas inte med tanke på att jag haft sådana problem förut pga Graves. Hoppas det inte hänger ihop med tröttheten och det :S
 
Men men...nu ska jag göra lite "viktiga grejjer" som att annonsera lite hästsaker och annat, ringa tandläkaren, en arbetsplats och vårdcentralen. Sen ska jag fortsätta att grejja här hemma tills kl 15 för då ska jag iväg till stallet.
 
 
 
Våran älskade nordsvenska häst, Linus <3
 
Hörs senare!

Tisdag

Idag har jag jobbat, ramlat, varit på möte på arbetsförmedlingen, skrattat och ridit. Imorse när jag parkerade utanför Danne så skulle jag kliva över ett staket. I ena handen hade jag bilnycklarna och i andra en påse med nybakta frallor som jag köpte efter jobbet. Bong, faller handlöst rakt ner i nyklippt daggigt gräs. Mitt på gården där alla lägenhetsfönster var. Gud, vad jag skrattade åt mig själv. Bysten blev full med gräs och så också mina armar och mitt ansikte. Ja, herregud. Nu skrattar jag igen. Har småskrattat hela dagen åt detta. Fy fan vad roligt det måste sett ut. Fan, kanske borde efterlysa i tidningen eller nåt ifall nån har filmat det :P
 
Var på möte idag också angående en anställning. Ska dit igen den 19 och träffa min ordinarie handledare så det blir nån ordning på´t :)
 
Ikväll har jag varit i stallet Så lugnt och gött där på kvällen. Jag känner mig lugnare då på något sätt och resultatet av ridningen blir desto bättre. Red i paddocken idag och det gick förvånansvärt bra. Fick ett akademiskt ridtips här om dagen som funkade jättebra på tanten och för mig. Efter ridpasset så hoppade jag upp barbacka och red till hagen. De står så långt bort nu hästarna och det är så trist att gå :P
 
 
 
Bild från igår på tanten
 
Känner av någonting i min vänstra överarm....aj. Träningsvärk och molande värk innuti armen på något vis. Och svag är den också. Hmm. Halsen har börjat bli tjock igen också och jag är trött som fasen. Mellan jobb och stall sover jag konstant. Har ju ätit penicillin men det verkar vara tillbaka?!
 
Skit samma. Jag tänker inte bli sjuk iaf. "Jag e inte sjuk, inte sjuk. Nej, jag e bara trött så oändligt trött men jag e inte sjuk, inte sjuk" - Torsten Flinck
 
Nu ska jag sova. Skiter i att tvättmaskinen snart centrifugerat klart. Tar det imorrn. 
 
Hejj
 
 

Måndag

Nu är jag hemma igen efter dagens alla sysslor. Gick upp tidigt och jobbade imorses men la mig igen direkt när jag kom hem. Somnade nästan ståendes igår. Helgen var som sagt rolig men det tar på mina krafter och det dröjer några dagar innan jag är som vanligt igen när man har varit igång så mycket. Gick upp vid 11 igen och städade och grejjade i garderoberna som aldrig vill bli klara. Har grejjer överallt och vet inte vart jag ska lägga allt. Håller på att ordna mer praktisk förvaring men det tar sin tid.
 
Jag har varit iväg och longerat tanten oxå. Ryckte manen och tog bort flugägg. De där gula ni vet som sitter som berget på pälsen. Det funkar jättebra att skrapa bort dom med en sax eller liknande. 
 
 
 Så fin hon blev :)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och åka till Danne. Han skulle bjuda på mat <3 Om Tisan får följa med har jag inte riktigt bestämt än. Vill inte att hon ska  vara hemma själv heller, lilla gumman. Sen saknar jag henne så mycket när jag är borta. Vet, jag är löjlig men de som älskar sina djur förstår :P
 

Värsta uppdateringen, jao!

Ser att det är en vecka sedan som jag gjorde ett blogginlägg. Fy på mig!
 
Har hänt en hel del. Har för det första blivit mycket bättre och näst intill frisk. Fick penicillin som sagt och idag är det sista dagen för det så nu hoppas jag att jag blivit av med allt :P
 
Vart ska jag börja? Jo...
Jag har jobbat hela veckan och därmed klarat av vecka 3 av 4. Bara en vecka kvar. Iaf på det stället. Sen blir det nytt jobb from 1a september. Berättar mer om det när allt är klart. Ska in till arbetsförmedlingen på tisdag med min nya arbetsgivare och skriva lite papper så det är på gång iaf :)
 
I torsdags åkte jag på Pay & Jump i Töreboda med gammeltanten och det gick jättebra. Det började kanske inte så bra när damen kastade upp huvudet när vi skulle lasta in i transporten och därmed förstörde bågen som "stabiliserar upp taket". Men ett snabbt samtal till min far löste allt och han kom med både bil och vårat nya släp. Kan ni fatta att jag älskar känslan av att ha en "egen" transport :)
 
Väl framme så var tanten genomsvett och uppspelt som vanligt. Så spännande tycker hon att åka iväg. Vi red och hoppade fram i ridhuset och hon var jättelugn och fin. Även inne på banan var hon otroligt lugn. Första rundan på 80 cm gick bra men hon var lite avvaktande och kollade gärna in hindren innan hon hoppade av så känslan var lite seg men väldigt kontrollerad. I andra rundan på 90 cm gick det som hejsan istället och vi rev några men det var helt mitt eget fel och jag blir så trött på mig själv att jag bromsar upp och försöker måtta själv. Om jag bara kan komma ihåg att släppa iväg henne istället. Jaja, mer rutin och träning borde råda bot på det problemet. Jag älskar iaf den hästen <3 
 
I fredgas hjälpte jag en stallkompis på tävlingen i Mariestad på MRK. Hon skulle rida 90 cm och & 95 cm klassen. Vi åkte 15.15 från stallet. Det gick fint och de såg riktigt synkade ut på banan förutom ett megastort glädjeskutt efter första hindret i första klassen :P Andra klassen gick som bara den men tyvärr fick hon ett pet på näst sista i omhoppningen. I tron om att det var en dålig runda i jämförelse med de andras så packade vi ihop och åkte hem. När vi lastat ur hemma så ringer en annan från stallet och undrar vart vi är för hon skulle in på prisutdelning. Hon har alltså kommit på 6:e placering med ett pet. Det var synd att hon missade prisutdelningen men jättekul att hon blev placerad :)
När vi kommit hem från tävlingen så red jag en tur i skogen på min tant som skötte sig utmärkt. Jag var hemma kl 22 och fick besök av en kompis. Vi sqatt och tjötade en stund innan jag åkte in till stan och hämtade en onykter men glad pojkvän.
 
Jobbigt för honom tänkte jag för på lördagen skulle vi iväg till Elmia på Ardennerutställning och skulle åka kl 8.15. Vi kom iväg i tid på morgonen men precis när vi passerat Hassletappen så går bilen sönder. Får puttra tillbaka hem och hämta King Cabben. Trevlig men trång resa :P
 
Vi var länge på utställningen men såg så många otroligt fina ardennrar. Känns så spännande att ha ett ardennersto som bara växer och växer. Undrar hur hon kommer se ut sen och hur hög hon blir!?
Lördagkvällen spenderades i sängen iaf och jag var såå otroligt trött. 
 
Nu är det söndag redan. Ska mejla mina arbetstider till Teamledaren och sen iväg till vårat stall. En vän kommer dit med alla sina barn och vi ska rida lite på nordsvensken. Men först ska jag och far dit och lastträna med den lilla. Senare blir det andra stallet för att rida. Kommer bli en lång dag :P
 
Hejj så länge!
 
 
 

Fortfarande sjuk

Ja i Torsdags åkte jag in till vårdcentralen och tog prover. Fick positivt på crp-provet och fick konstaterat att jag hade nån infektion. Röd i halsen, "ögonbajs", rossel i lungorna och feber så jag fick penicillin. Om jag inte hade haft Graves och behandlats med Thacapzol så hade jag inte fått penicillin men eftersom immunförsvaret är lite nedsatt så fick det bli så annars kunde det bli både bihåleinflammation och lunginflammation. Jag tror ändå jag har nåt med bihålerna alltså för hela hjärnan trycker och jag snyter fan grönt. Men nu ska det väck för jag är så trött på att vara förkyld (dag 19). 
 
Längtar efter att få känna smak och lukt igen. När smak och lukt kommer tillbaka så är det en glass från Klings som gäller. För jag saknar sommarkänslan den ger. 
 
Men men, jag får hålla mig inne idag och fortsätta rensa garderober eller nåt sånt kul.
 
Tjohejj!

Sjuk

Idag fick jag ringa och sjukanmäla mig från jobbet. Så otroligt förkyld, men har ringt vårdcentralen så jag ska dit strax. Skulle också ha hopptränat idag men det fick jag strunta i :(
 
Skriver kanske nåt mer senare.
 
Hejj så länge!